PER INFANTS i ADOLESCENTS

EL SISTEMA DIGESTIU

Per tal de poder entendre com és d'important l'alimentació saludable per nodrir-nos de manera adequada s'ha de conèixer com funciona el sistema digestiu, quins són els òrgans que en formen part i quines funcions tenen


ELS GRUPS D'ALIMENTS i LA PIRÀMIDE

Els aliments estan agrupats segons unes característiques nutricionals i segons les quantitats que els individus en necessitem


ALIMENTACIÓ SALUDABLE

A vegades per falta de coneixement pensem que estem portant a terme una alimentació saludable. Però sabem estructurar adequadament els nostres menús? Organitzem els nostres àpats? Sabem què menjarem cada dia de la setmana? 

Aquest taller consisteix en poder resoldre totes aquestes qüestions


ESMORZAR SALUDABLE

L'esmorzar és un dels àpats principals del nostre dia a dia. Fa hores que l'organisme no ingereix cap aliment i s'ha de posar en marxa per les tasques del dia. Així que és necessari tenir energia d'una forma saludable per a poder assolir les diferents tasques i amb el millor rendiment. 


COM ÉS LA MEVA ALIMENTACIÓ?

Tots hem sentit a parlar de com ha de ser una alimentació saludable, equilibrada i variada. Però heu valorat mai si l'estem portant a terme? Quins factors hem de tenir en compte? Hi ha algunes coses que poden canviar o millorar?Aquest taller consisteix en resoldre totes aquestes qüestions. 


JOCS NUTRICIONALS

A partir de diferents jocs lúdics aprenen característiques nutricionals dels aliments.


ELS FAMOSOS SUCRES

S'anomena de manera informal el sucre blanc al sucre provinent de canya o de remolatxa. Però i el sucre de la fruita? És el mateix tipus de sucre? Actuen igual?


TRASTORNS DE LA CONDUCTA ALIMENTÀRIA

Els trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) són trastorns mentals caracteritzats per un comportament patològic davant la ingesta del menjar i una obsessió pel pes. L'adolescència és una de les etapes de més risc enfront aquests trastorns ja que es dóna un canvi físic i de la imatge corporal.