DIETA D'APRIMAMENT


En el moment que una persona decideix fer un canvi en la seva alimentació per perdre pes és important que acudeixi al dietista-nutricionista per fer-ho de manera saludable i sense carències nutricionals.

L'aprimament és una fase on la persona ha de fer canvis alimentaris i, per això, és important qie sigui personalitzat a les seves necessitats, preferències alimentàries i situacions diàries. 

 

QUÈ ES TREBALLA?

 

S'elabora unes pautes alimentàries amb les preferències alimentàries i les seves característiques personals amb un objectiu assequible. 

També es fomenta altres hàbits saludables; activitat física, cuina saludable, descans i altres. 

 

COM ES PORTA A TERME?

 

PRIMERA VISITA

L'objectiu d'aquesta primera visita és conèixer la persona i fer una valoració dels hàbits alimentaris que s'està portant actualment per tal de poder-los millorar. En aquesta entrevista també s'aprecia els horaris, les preferències alimentàries, l'activitat física i tot allò que pot influenciar en les pautes alimentàries. 

També es realitza una valoració antropomètrica on es mesura el pes, talla, IMC, perímetre abdominal, circumferència maluc-cintura i el percentatge de la massa grassa a partir de la bioimpedància. 

I, finalment, s'entreguen les pautes alimentàries inicials. 

 

VISITES DE SEGUIMENT

Una vegada ja s'ha inciat les pautes nutricionals les visites de seguiment consisteix en fer revisions de les pautes alimentàries, revisar els objectius, les dificultats que poden sorgir, entre altres. Es realitza la valoració antropomètrica.